środa, 25 grudnia 2013

naleśniki z nutellą i bananem


„Każdego ranka otrzymujesz dwadzieścia cztery złote godziny. To jedna z niewielu rzeczy na świecie, które dostaje się za darmo. Za wszystkie pieniądze świata nie można kupić ani jednej dodatkowej godziny. Co zrobisz z bezcennym skarbem? Pamiętaj, że musisz go wykorzystać, bo dostajesz go tylko raz. Jeśli zmarnujesz te dwadzieścia cztery godziny, nic i nikt nie odda ci ich z powrotem.”
Nicolas Sparks
Żeby dobrze wykorzystać dany dzień, warto go dobrze zacząć np. ulubionym śniadaniem.


1 jajko
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki
2 łyżki wody gazowanej
olej
szczypta soli

Jajko, mleko, mąkę i sól miksujemy na gładką masę. Odstawiamy ciasto na 15 minut, dodajemy wodę uzyskując odpowiednią konsystencję ciasta. Smażymy z obu stron. Smarujemy nutellą i kładziemy plastry banana. Zawijamy. Ja lubię je obsmażać dodatkowo na maśle. Proste i niebywale smaczne.

 K. :*




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz