wtorek, 31 grudnia 2013

sałatka risotto



"Cokolwiek zamierzasz zrobić, o czymkolwiek marzysz, zacznij działać. Śmiałość zawiera w sobie geniusz, siłę i magię."
-J.W. von Goethe



1 woreczek ryżu
pierś z kurczaka
pieczarki 
brokuł
cebula
1 łyżka jogurtu naturalnego
zioła
przyprawa gyros


Ryż gotujemy. Kurczaka doprawionego przyprawą gyros smażymy wraz z posiekaną cebulką i pokrojonymi pieczarkami. Następnie dorzucamy brokuły. Gdy wszystko będzie gotowe mieszamy z ryżem. Całość doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego. Dla tych którzy nie potrafią się powstrzymać można też dodać odrobinę majonezu. Tak przyrządzone risotto można jeść na ciepło, bądź na zimno jak sałatkę.


!!!Smacznego Nowego Roku!!!

K.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz