Kurczę pieczone na szpinaku
pasione…
- pierś z kurczaka
Marynata do kurczaka:
-woda
-vegeta/ przyprawa
uniwersalna
-chilli
-zioła prowansalskie
-curry
-czosnek
Szpinakowy sos:
-szpinak świeży bądź
mrożony
-czosnek
-sól, pieprz,
majeranek
-jogurt
naturalny
Pierś z kurczaka kroimy na
talarki. Marynujemy je w przygotowanej marynacie. Po 10 minutach wstawiamy do
rozgrzanego piekarnika (wraz z marynatą aby był soczysty). W tym czasie podsmażamy
czosnek, dodajemy szpinak i przyprawy. Gdy szpinak będzie odpowiednio miękki,
dodajemy jogurt naturalny. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
K.
przepyszny kurczak z ulubionym szpinakiem - super danie na obiad <3
OdpowiedzUsuńjeśli kocioł, to koniecznie kociołkowanie, polecam bigos ;) http://www.grillobranie.pl/2012/02/24/bigos-z-kabanosami-i-szynka/
OdpowiedzUsuń