Klopsiki: czemu hiszpańskie? kiedyś w którymś programie tak zostały nazwane.
· 500g mielonego mięsa wołowego
· 1 cebula
drobno posiekana
· 2 ząbki
czosnku drobno posiekane
· 50g bułki
tartej
· 25g tartego żółtego
sera w oryginale cheddar, ja dodałam tartą mozarelle.
· 2 jajka
· sól, pieprz,
chilli, bazylia, majeranek
· 2 łyżki oliwy z oliwek
W misce mieszamy mięso z cebulą i czosnkiem, dodajemy bułkę
tartą, ser. Dodajemy przyprawy i jajka.
Dokładnie mieszamy. Lepimy małe kuleczki i smażymy.
Ja podałam je z makaronem penne i sosem pomidorowym do spagetti. Całość posypałam tartą mozarellą.
pysznie się prezentują:)
OdpowiedzUsuńi równie dobrze smakują . pozdrawiamy i zapraszamy ponownie :)
UsuńAlbondigas - to jest to!
OdpowiedzUsuń